Iedere maand zullen wij kennismaken met nieuwe bewoners en aan deze personen aan een kort interview onderwerpen.

René  en Marjolein wonen sinds november 2021 in hun nieuwbouwhuis op de Lage Morsweg. Tijd om eens kennis te maken met deze bewoners!

Zijn jullie nieuw in de Lage Mors?

Ja, wij waren hiervoor woonachtig in de Merenwijk in een flat. Toen we ons aan het oriënteren waren op een andere woning stuitte Marjolein via Instagram per toeval op dit nieuwbouwproject op het terrein van de voormalige Maranathakerk. Kleinschalig, binnen Leiden en betaalbaar. En de bakker, groenteboer en slager om de hoek. Wij hadden het geluk deze woning te kunnen kopen. Andere mensen zijn vaak veel langer op zoek. We hebben dus niet specifiek in de wijk Lage Mors gezocht, het was meer een toevalstreffer. Maar we hebben wel de intentie om hier lang te blijven wonen!

Zijn jullie geboren Leidenaren?

Nee, dat niet. Maar we hebben allebei biomedische wetenschappen gestudeerd in Leiden en René heeft ook op de middelbare school in Leiden gezeten.

Zijn jullie tevreden met de woning?

De nieuwbouw zelf is in korte tijd gerealiseerd. In september 2021 kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Door tijdig de afwerking van het huis te plannen en goede afspraken te maken met aannemers en leveranciers konden we nog 2 weken eerder verhuizen dan aanvankelijk de bedoeling was. We hadden dus geen stress bij de verhuizing.

Onze woning is energieneutraal. We zijn niet aangesloten op gas en hebben zonnepanelen. Die duurzaamheid spreekt ons erg aan.

Bij de oplevering zijn – zoals eigenlijk altijd bij nieuwbouwwoningen – een aantal opleverpunten geconstateerd. Aan een aantal van deze punten wordt nog gewerkt, zo stond er vanochtend nog een hoogwerker voor het huis om een kleine lekkage op de dakkapel te repareren.

Wat vinden jullie van deze wijk?

We moeten de wijk en de bewoners nog beter leren kennen. De winter is daar ook niet de ideale tijd voor. Gelukkig komen het voorjaar en de zomer er aan. Dan is iedereen vaker buiten en ontmoet je vanzelf meer mensen.

Zijn jullie bekend met de net opgerichte wijkvereniging Lage Mors?

Nee, we hadden er niet eerder van gehoord. Maar wel goed dat er een wijkvereniging in het leven is geroepen. We komen zeker eens buurten als er een activiteit georganiseerd wordt.

Heb je nog een tip voor de wijkvereniging?

Zorg dat je een wijkvereniging voor de hele wijk bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.