Alles over uw wijk

In samenwerking met de Gemeente Leiden en de politie gaat stadscriminoloog Marianne Franken van de Universiteit Leiden onderzoek doen naar het veiligheidsgevoel in de stad en Leidenaren kunnen meedoen.

Hoe veilig voel jij je als je in Leiden op straat loopt? Voel je je veilig, of zijn er situaties waardoor je je juist onveilig voelt in de stad? Het zijn vragen waar stadscriminoloog Marianne Franken een antwoord op wil krijgen. In samenwerking met de gemeente Leiden en de politie gaat zij ruim vier jaar lang onderzoek doen naar het veiligheidsgevoel in de stad en inwoners van Leiden kunnen meedoen.

Het is simpel: inwoners die mee willen doen aan het onderzoek kunnen online een vragenlijst invullen. De ingevulde lijsten zijn volledig anoniem en geven inzicht in hoe het gesteld is met het veiligheidsgevoel in de stad.

Hoe kan ik meedoen aan het onderzoek?
Ga naar www.universiteitleiden.nl/stadscriminoloog voor de link naar de vragenlijst. Vragenlijst helemaal ingevuld? Dan is je deelname klaar.

Belangrijk om te weten:

  • Je moet in Leiden wonen om mee te kunnen doen.
  • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
  • Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten
  • Deelname is volledig anoniem en je privacy is gewaarborgd
  • Na deelname word je op de hoogte gehouden van de vorderingen van het onderzoek.
  • Wil je graag meer bijdragen aan het onderzoek? Je kunt ervoor kiezen om vaker vragenlijsten in te vullen, maar dat is niet noodzakelijk.


Kijk voor meer informatie over het project op: www.universiteitleiden.nl/stadscriminoloog.

Klik hier voor de volledige brief van de gemeente waarmee Leidenaren opgeroepen worden mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *