Alles over uw wijk

Altijd willen speuren naar planten? De KweeklustVrienden trekken er dit voorjaar op uit. Kom gezellig mee een avondje planten ontdekken in park Kweeklust!

Onbekend voor de meeste Leidenaren, maar geliefd bij de bewoners van het Morskwartier: wijkpark Kweeklust.

Dit park -ruim zes hectare groot- is aangelegd in de jaren 70 als groen buitengebied. Het ligt tussen de net gebouwde flats langs de Plesmanlaan en de bebouwing uit de jaren 30 en 50. In 2020 is het park gemoderniseerd met extra aandacht voor het vergroten van de biodiversiteit.

Het afgelopen jaar hebben we een groepje gevormd van buurtbewoners die zich extra betrokken voelen bij dit fraaie wijkpark: de KweeklustVrienden.

We verrichten in overleg met de gemeente kleinschalig onderhoud aan de drie natuurvriendelijke oevers, maar zijn ook nieuwsgierig naar welke planten elders in het park spontaan groeien. Dat gaan we dit jaar in kaart brengen, samen met de plantenwerkgroep van de KNNV-afdeling Leiden. De gevonden wilde en verwilderde plantensoorten voeren we met een app in bij Waarneming.nl. Zo kunnen ook anderen nagaan wat er zoal in het park te vinden is.

Vind je het leuk om een keer mee te lopen als we gaan inventariseren? En wil je misschien zelf ook zo’n app gaan gebruiken? Je bent van harte welkom.

Maandelijks maken we op de dinsdagavond een rondje en starten om 19.00 uur bij het bruggetje naar het park aan de Constantijn Huijgenslaan. Opgeven is niet nodig.

De data: 16 april, 21 mei, 18 juni, 16 juli en 20 augustus.

Voor meer informatie: kweeklustvrienden@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *