Alles over uw wijk

In de Lage Mors zijn momenteel een aantal fijne voorzieningen: scholen, kinderdagverblijven, een speeltuin en een gezondheidscentrum. Met de verwachte verdubbeling van het aantal inwoners in de wijk in de komende jaren, zet de Wijkvereniging zich in om deze voorzieningen ten minste te behouden en het liefst laten meegroeien met het aantal inwonder.

In de huidige plannen van de gemeente staat dat het gebouw van het gezondheidscentrum aan de Vondellaan wordt gesloopt en vervangen door woningen. Wij zetten druk op de gemeente om te zorgen dat het gezondheidscentrum in de wijk blijft. Er is momenteel nog geen oplossing gevonden voor waar zij in de toekomst terecht zouden kunnen. En dat terwijl onlangs bleek dat er in dit gebied al te weinig huisartsen zijn, plus dat zo goed als alle Leidse huisartsen problemen hebben met het vinden (en behouden) van geschikte en betaalbare huisvesting.

Ook houden wij contact met de scholen in de buurt. Het ROC Mondriaan aan de Vondellaan gaat binnenkort 6 klaslokalen bijplaatsen in containers, omdat zij geen ruimte meer hebben in hun gebouw. Wij gaan in gesprek met het ROC om de overlast in de wijk niet toe te laten nemen. Ook zullen we dan praten met het ROC om de overlast van het rookgedrag aan de Vondellaan te verminderen. Tijdens de Nationale Opschoondag is daar wel 1 kg aan peuken geraapt. Dat hoort toch niet bij een gezonde school!

Ook met de Morskring houden we contact over de verkeersoverlast die zij in de ochtend en middag ervaren in de Dijkstraat bij het in- en uitgaan van de school.

Zou je ons hierbij willen helpen? Laat het ons via email weten.