Alles over uw wijk

Over ons

Waarom een wijkvereniging?

Onze wijk gaat de komende 5 jaar verdubbelen in aantal. Hoog tijd om dus een wijkvereniging op te richten voor de oude, maar ook voor de nieuwe bewoners. Samen willen we werken om de sfeer in deze wijk te behouden en waar kan ook te verbeteren. Sinds 16 december 2021 zijn wij opgericht als Wijkvereniging Lage Mors onder KvK-nummer: 84795026. Onze statuten zijn beschikbaar als PDF.

Wat doen we?

Om de leefbaarheid in de wijk te bevorderen gaan we als wijkvereniging gezamenlijke activiteiten opzetten, samen met de bewoners en vooral voor de bewoners.

De wijkvereniging kijkt ook naar de plannen van de gemeente voor de bebouwing van het “Vondelkwartier”. Daarin trekken we samen op met het actiecomité SOS Mors. Leiden kent een tekort aan woonruimte, maar torenflats lijken ons niet de oplossing voor dit probleem. De huidige plannen leiden tot een verdubbeling van het aantal inwoners in de Lage Mors. Daardoor komt de leefbaarheid van de wijk fors onder druk te staan. Om nog maar te zwijgen over het uitzicht dat er dan ontstaat. Actiecomité SOS Mors focust zich hierbij op de bouwplannen binnen de Lage Mors. Aanvullend richten wij als wijkvereniging ons op het sociale, de saamhorigheid en het samen doen in de wijk.

Meedoen of meedenken?

Wil je ook meedenken of heb je suggesties of ideeën over hoe het beter kan in onze wijk? Word lid en praat mee. Lid worden kan via een éénmalige bijdrage van €10 en dan ben je lid voor zolang je in onze wijk woont. Lidmaatschap is per persoon. Je kunt hier meer lezen over lidmaatschap.

We zijn verschillende commissies aan het oprichten waaronder een commissie over de bouwplannen in de wijk, verkeer en verkeersveiligheid, energietransitie en sociale activiteiten. Als je ergens over wil meepraten, horen we het graag!

Word lid en laat ons sterker staan in onze gesprekken met de gemeente

Als je ons werk wil steunen, kun ook ook lid worden via een eenmalige bijdrage van €10,-  Onze vereniging wordt dan groter en dan neemt de gemeente ons serieuzer wanneer wij met hen praten over verbeteringen in de wijk. Je bent welkom mee te denken, maar dat hoeft niet. Alleen al lid worden, helpt ons enorm! Word lid en ondersteun ons werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je via deze link in voor onze nieuwsbrief. We sturen de nieuwsbrief ongeveer één keer in de twee maanden.

Algemene Ledenvergadering

De notulen van de Algemene Ledenvergadering kunt u hier teruglezen:
ALV november 2023
ALV juni 2023
ALV november 2022

Ons privacy-statement is hier online in te zien.

Het bestuur

Peter van Meurs- voorzitter

Ik woon al sinds 1976 in de Lage Mors, maar wel al op verschillende plekken. Ooit begon ik samen met mijn vrouw in een appartement in de Muiderking. daarna hebben we ons eerste huis gekocht in de Coornhertstraat. En sinds 1995 wonen we al met heel veel plezier op de Jacob Catslaan. Dit is een gezellige laan met best wat activiteiten, dit zie ik graag groeien naar een fijne wijk met activiteiten. Ik ben al een tijdje met pensioen, dus heb ik ook tijd over voor de wijkvereniging.

Het was voor mij dus een makkelijke keuze om me aan te melden toen er voor de wijkvereniging mensen werden gevraagd. We zijn nog druk bezig om ons meer bekend te maken binnen de wijk en zoeken nog veel (actieve) leden, maar ik ben ervan overtuigd dat dit zeker gaat lukken. Er gaat veel gebeuren in onze wijk en als vereniging houden we graag een vinger aan de pols.

Marko de Haas – penningmeester

Sinds 1997 woon ik in de Lage Mors, eerst op de Constantijn Huygenslaan en nu in de Jacob Catslaan. De sociale cohesie, leefbaarheid en veiligheid van onze wijk zijn voor mij een groot goed. De wijkvereniging maakt zich sterk voor behoud en verbetering hiervan, mede in het licht van alle veranderingen die de komende jaren op ons afkomen. Binnen de wijkvereniging vervul ik de functie van penningmeester. Ik hoop dat heel veel mensen uit de Lage Mors zich gaan aansluiten bij de wijkvereniging.

Maaike van Hinte – secretaris

Zeven jaar geleden verhuisde ik vanuit mijn geboortestad Amsterdam naar Leiden en daar heb ik nog geen dag spijt van. De plek in Leiden en de mensen die in deze wijk wonen hebben een plek in mijn hart gekregen. Komende jaren gaat de wijk verdubbelen in aantal inwoners daardoor zal er veel veranderen. Ik draag graag mijn steentje bij om deze wijk zo fijn te houden en hier en daar te verbeteren, ook met twee keer zoveel inwoners. 

Bart Hendriks – bestuurslid

Al 20 jaar woon ik met mijn vriendin met veel plezier in de Lage Mors aan de Jacob Catslaan. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen om mensen in de wijk te verbinden. Mijn slogan is dan ook “Werk met zin”, meegegeven door mijn oma. Ik kijk er naar uit om met jullie in de wijk samen te werken.

 

pasfoto zwitserland_2

Heleen Palmen – bestuurslid

Vijf jaar geleden zijn wij in de Lage Mors komen wonen. We hebben het hier ontzettend naar ons zin. Tijdens de coronapandemie realiseerde ik me nog eens extra hoe fijn het is om in deze wijk te wonen en heb ik mij in 2022 aangesloten bij de Wijkvereniging. Ik houd me graag op de hoogte wat er gaande is en doe mijn best om met alle ontwikkelingen die op stapel staan een positieve bijdrage te leveren aan de saamhorigheid en leefbaarheid van de wijk.