Voor eenzame ouderen is er vrijdag 10 februari veel soep en liefde op het Valentijn Galafestival. Het evenement wordt georganiseerd in Huis van de Buurt Morschwijck door Oma’s Soep in Leiden, een organisatie waarbij studenten soep bij ouderen brengen, en Incluzio Leiden. “Het is heel laagdrempelig. Je mag gewoon in je kloffie komen”, vertelt Floris Meijer, vrijwilliger bij Oma’s Soep. “De studenten komen in driedelig pak en in galajurk.”

“Het samenkomen en humor staan op de voorgrond”, stelt Femke Bolding van Incluzio Leiden. “We regelen een rode loper. Het Huis van de Buurt Morschwijck wordt omgetoverd in een huis van liefde. Het thema is rood-wit. We gaan jong en oud verbinden met elkaar. Op het moment dat je ouder wordt, wordt het netwerk kleiner en dan is contact met jongeren belangrijk.” “We organiseren een date”, vult Floris aan. “We koppelen een oudere met een student. Er ontstaan vriendschappen uit.”

Het Valentijn Galafestival vindt plaats op vrijdag 10 februari van 16.00 uur tot 20.00 uur. Het kost 5 euro (inclusief soep, salades en drankjes). Aanmelden kan via Femke Bolding: fbolding@incluzio.nl of telefonisch via 06-20428630.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *