Alles over uw wijk

De gemeente is van plan om Sportpark De Mors op onderdelen opnieuw in te richten. De gemeente vertelt u hier graag meer over en nodigt u hierbij uit voor een inloopavond over de ontwikkelingen op Sportpark De Mors.

Ontwikkeling Sportpark De Mors
In september 2021 heeft de Leidse gemeenteraad ingestemd met de eerste fase van de ontwikkeling op Sportpark De Mors. In deze ontwikkeling zijn de volgende stappen opgenomen:
• inpassing van een derde rugbyveld voor rugbyvereniging DIOK en de realisatie van een extra kunstgrasveld voor voetbal ter compensatie;
• op termijn het verhuizen van de gemeentelijke Steenwisselplaats om zo ruimte te maken voor het vergroten van het hoofdveld van rugbyvereniging DIOK en extra ruimte te creëren voor de sport;
• ruimte bieden, in overleg met de buurt, voor het toevoegen van ongebonden (zonder verplicht lidmaatschap) sport.
Over de eerste twee punten willen we u informeren. Over het derde punt gaan we graag met u het gesprek aan om te kijken wat uw gedachten en ideeën daarbij zijn.

Inloopavond
Tijdens de inloopavond staat de gemeente voor u klaar om vragen te beantwoorden en om uw gedachten en ideeën te bespreken voor het toevoegen van ongebonden sport op het Sportpark. Met ongebonden sport wordt bedoeld het toevoegen van openbaar toegankelijke speel- en sporttoestellen, speciaal voor de buurt. Bijvoorbeeld een skatepark, een calisthenicspark, een bootcamp parcours of een basketbal court. Graag horen we op welke manier u en/of uw gezin meer gebruik zou willen maken van het sportpark.

Datum: donderdag 23 februari 2023
Tijd: vrije inloop van 19:30 – 21:00 uur
Locatie: ECC Leiden, Haagse Schouwweg 10

De tijdens de inloopavond opgehaalde informatie nemen we u mee in de planvorming voor het Sportpark. Dit plan wordt rond de zomer aan de gemeenteraad ter besluitvorming voorgelegd. We informeren u per e-mail (uw e-mailadres kunt u achterlaten tijdens de inloopavond) over wat we met uw opmerkingen gedaan hebben en hoe het proces verder verloopt.

Meer informatie

Heeft u voorafgaand aan de bijeenkomst al vragen of heeft u naderhand nog nabranders (tot uiterlijk 7 dagen na de bijeenkomst), dan kunt u mailen naar projectmanager Bart de Boer via e-mailadres B.de.Boer@Leiden.nl. Ook als u niet in de gelegenheid bent geweest om langs te komen kunt u alsnog uw input e-mailen.

Bart de Boer
Projectmanager gemeente Leiden

Klik hier om de originele brief te lezen over Sportpark De Mors (februari 2023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *