Alles over uw wijk

Eind februari is Wijkvereniging Lage Mors twee avonden op strooptocht gegaan naar kieren in appartementen en huizen in de wijk. Ruim 50 wijkbewoners hadden zich aangemeld: meer dan verwacht! Het team van de wijkvereniging, aangevuld met buurtbewoners, energiefixers en de wijkambassadeur van de gemeente, ging gewapend met 500 meter tochtband en een warmtecamera bij iedereen langs. De aanmeldingen bleven binnen stromen dus twee leden van de wijkvereniging zijn een week later nog eens de laatste huizen langs gegaan.

Met de warmtecamera kon goed bekeken worden waar de meeste warmte verloren gaat in elk huis. Zo weten de huiseigenaren nu ook zelf beter waar het het meeste tocht. Die 500 meter zijn er helemaal doorheen gegaan dus we kunnen concluderen dat het een groot succes was! We hebben ook laten zien hoe makkelijk het is om tochtband te plakken, zodat de bewoners van de Lage Mors nu ook zelf verder hun huis tochtdicht kunnen maken.

Vanwege dit grote succes en de grote opkomst bij de eerder georganiseerde energiemarkt, gaan we komende herfst/winter zeker weer meer evenementen organiseren over het isoleren en verduurzamen van je huis. Als je wil bijdragen hieraan, laat het ons zeker weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *