Alles over uw wijk

Als wijkvereniging kijken we kritische naar alle verkeersplannen van de gemeente. Want dat zijn er nogal wat. Zo komen er ‘knips’ in de wijk voor de autoluwe binnenstad. Hoe deze knips eruit ziet weet nog niemand, maar we zorgen dat vanaf het begin aan tafel zitten om daar over mee te denken.

Daarnaast wil de gemeente de verkeersveiligheid rondom de scholen verbeteren. Hiervoor zijn enquetes gehouden in de buurt en worden de eerste plannen rondom de Morskring uitgewerkt door de gemeente. Samen met een aantal wijkbewoners en de Morskring zitten we aan tafel met de gemeente. Zodra hier meer over bekend is laten we dit uiteraard weten.

Ook zijn er plannen voor de herinrichting van de Vondellaan. Met de verandering van de Plesmanlaan (onderdeel van het plan Leidse Ring Noord) en de bouwplannen bij het Motorhuis wordt ook de Vondellaan aangepakt. Maar hoe dat eruit komt te zien is nog onduidelijk. Ook hier houden we een oogje in het zeil. Meer achtergrondinformatie hierover staat op de pagina “Plannen gemeente“.

En dan worden er ook nog allerlei werkzaamheden in de buurt uitgevoerd aan rioleren en kabels en leidingen. Wij zijn met de gemeente in gesprek om hier ons beter over in te lichten. Zodra wij weten dat er werkzaamheden plaatsvinden, plaatsen we dit ook op onze website. Zo proberen we iedereen op de hoogte te houden van wat er gebeurt in onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *