Alles over uw wijk

De gemeente heeft drie nieuwe initatieven om burgers te helpen in de energietransitie.

1) Website huisisolerenleiden.nl
Geeft informatie over hoe je je huis verder kan isoleren en waar je meer informatie kan vinden.
Met handige tips en tricks!

2) Website kaartwarmtetransitie.gagoed.nl/#interactieve-kaart
Deze website geeft inzicht in hoe we van het gas af kunnen, per wijk, wat de gemeente denkt dat de oplossingen zijn.
Voor de Lage Mors: we liggen in de buurt van het bestaande stadswarmtenet. Het bestaande stadswarmtenet is het grote warmtenet van Vattenfall waar al 12.000 woningen op aangesloten zijn. Wijken die hier dicht in de buurt liggen, zijn kansrijk om het stadswarmtenet naartoe uit te breiden.
Aansluiten op het stadswarmtenet van Vattenfall kan in deze wijk naar verwachting tussen 2030-2035, volgens deze informatie.
Dit zal waarschijnlijk vooral gelden voor bewoners van woningcorporaties (bijv. De Sleutels & Portaal), aangezien dat de kleur is die onze wijk gegeven is.
Onduidelijk lijkt nog wat dat betekent voor koopwoningen. De Lage Mors staat nu niet meer in de planning om als een van de eerste wijken aan de slag te gaan met een wijkuitvoeringsplan voor de energietransitie. Wanneer dat zal gaan gebeuren, weten we niet, maar zodar we wat weten, laten we het zeker weten.

3) Mobiel energiepunt op het Diamantplein
Dit najaar staat het Mobiel Energiepunt voor het eerst in Leiden. Heb je vragen over energiebesparing, isolatie, zonnepanelen of het verduurzamen van jouw huis? De deskundige adviseurs en energiecoaches van Energiek Leiden staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.
Op 27 oktober staat het Mobiele Energiepunt op het Diamantplein. In 2024 komt het energiepunt ook naar andere Leidse wijken. www.gagoed.nl/mobielenergiepunt

4) Duurzame Huizenroute
Ook stellen binnenkort een aantal bewoners hun huizen open om te laten zien wat ze hebben gedaan om hun huizen duurzamer te maken.
Ga langs bij deze huizen tijdens de Duurzame Huizenroute op 28 oktober.
Kijk op duurzamehuizenroute.nl/gemeente/leiden voor alle huizen die meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *