Alles over uw wijk

De Koningsmarkt in de Lage Mors was ook dit jaar weer erg feestelijk. Het begon regenachtig maar gelukkig klaarde het in de loop van de ochtend op en werd het meteen gezellig zoals vanouds. De interim-burgemeester Peter van Velden opende de Koningsmarkt om 9.30 uur in aanwezigheid van de Leidse Oranjevereniging en The Band of Liberation. Na het Wilhelmus en het Leidse volkslied kwamen nog wat mooie nummers voorbij om de regen even te vergeten.

De interim-burgemeester nam de tijd voor bijna alle kraampjes en nam een heerlijke oranje tulband mee van onze lokale bakkerij Raaphorst als mooie herinnering aan deze gezellige Koningsmarkt. De rest van de dag wisselden veel spullen van hand en konden degenen die durfden, hoog in de paal leren paaldansen.

Hierboven foto’s voor een impressie van de dag.
Mocht je een foto willen laten toevoegen of laten weghalen, laat het ons weten via email.

Ook Sleutelstad heeft wat foto’s van de ochtend: https://sleutelstad.nl/2024/04/28/koningsdag-in-leiden-burgemeester-en-oranjevereniging-maken-ronde-door-de-stad/

Zo kunnen we nog even nagenieten!

Met dank aan Claas Griffioen die via de Oranjevereniging de (interim-)burgemeester weer de Koningsmarkt heeft weten laten te openen en subsidie heeft geregeld om de echte Band of Liberation te laten spelen. En dank aan iedereen met een kraam op kleedje om ondanks het regenachtige begin, toch in grote getalen aanwezig te zijn en er weer een mooie dag van te hebben gemaakt! Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *