Alles over uw wijk

Nieuwe inzichten zorgen voor meer bomenkap voor de Plesmanlaan. In plaats van de oorspronkelijk 65 bomen, moeten er nu maar liefst 115 wijken voor de nieuwe Plesmanlaan. In totaal zijn er 79 bomen waarvoor nu een kapvergunning is verleend. Een groot deel van de bomen wordt gecompenseerd met nieuwe aanplant in het nieuwe ontwerp. Samen met de Bomenbond dacht de wijkvereniging intensief na over compensatie en een goede biodiversiteit. En er zijn ook zienswijzen ingediend op de kapvergunning. Want ook al is de Plesmanlaan voornamelijk een weg, het moet wel groen blijven in Leiden.

Lees ook ons eerdere item hierover:

Bomen en Beaumix Plesmanlaan

Foto op Nieuwspagina: © Leidsch Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *